Muutakin nuotioruokaa kuin grillimakkaraa

Grillimakkara on aivan loistava nuotioherkku! Mutta nuotiolla pystyy valmistamaan myös vähän monipuolisemman ja ikimuistoisen illallisen! Kunnon leirinuotio on keittiönä mitä parhain. Paistamisen lisäksi voi halstrata, loimuttaa, hauduttaa maassa tai liekittää. Melkein mielikuvitus on vain rajana.

Järjestämme toukokuusta lokakuun loppuun nuotioruokakursseja vieraiden toiveiden mukaan. Nuotioruokakurssit järjestetään joko Villa Castillon sitä varten suunnitellulla nuotiopaikalla tai sitten erämaassa. Retkelle voidaan mennä ihan erämaan sydämeen keskelle villiä luontoa UKK-puiston sydämeen tai sitten ihan vaan lähelle vaikka kävellen tai polkupyörällä.

Nuotioruokakursseilla järjestetään perinteisiä nuotioruokia osanottajien toiveiden mukaan (kalaa, lihaa, kasviksia, sieniä jne). Raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan kaikki paikallisia. Silloin kun kurssi järjestetään erämaassa, käytetään mahdollisuuksien mukaan myös tarjolla olevia luonnon antimia kuten marjoja, sieniä, kalaa, yrttejä jne.

Nuotioruokakokkailut ja erämaaretki revontulien tiirailun kanssa on mahdollista myös yhdistää. Halutessanne reissulla voidaan olla vaikka koko yön yli ja majoittua taivaan alla. Siinä ehditään sitten kokkailla jo nuotiolla muutakin kuin yksi monipuolinen illallinen…

Kaikista nuotioruokakokkailujen mahdollisuuksista kerrotaan Facebook-sivuillamme lisää. Myös lähettämällä sähköpostia vastaamme mielellämme kysymyksiin ja tarvittaessa räätälöimme nuotioruokakokemuksemme juuri teidän ryhmänne toiveiden mukaan!