Yöttömän yön taikaa (touko-syyskuu)

Saariselällä ei aurinko laske toukokuun alusta elokuuhun. Silloin on aikaa puuhailla koko päivän. Luontokin toimii silloin kiivaimmillaan! Ja Saariselällä ei tekeminen lopu!

Luonto tarjoaa silloin paljon tarkkailtavaa ja koettavaa. Meloen, polkupyörällä tai kävellen on mahdollisuus päästä koskemattoman villin erämaan keskelle, jossa luonnonilmiöt näyttäytyvät aivan toisenlaisina kuin asutusalueen (esim. Saariselän keskusta) keskellä.

Järjestämme melontaretkiä Inarin järvelle ja Ivalon joella. Melomalla on mahdollisuus edetä äänettömästi ja näin päästä tarkkailemaan luontoa aivan uudella tavalla. Järjestämme eri pituisia melontaretkiä muutaman tunnin melonnasta yön yli kestävään seikkailuun. Melonnan lisäksi retkillä kalastetaan, tehdään ruokaa luonnon antimista ja tutustutaan aitoon eräretkeilyyn ja vanhan ajan luonnossa selviytymiseen.

Erämaan rauhaa -retkellä menemme joko maastopyörillä tai kävellen keskelle koskematonta erämaata (kesto n. 7 tuntista eteenpäin). Tottakai retkeen kuuluu jonkinlaisen ruokailun nauttiminen nuotiolla ja ainakin aidon nuotiokahvin keitto ja erilaisista luonnonilmiöistä ja paikallisesta historiasta kertominen. Sähköavusteisilla polkupyörillä UKK-puistossa pyörähtäminen ei vaadi kummoista kuntoakaan vaan matkanteko käy kokeneen oppaan kanssa leppoisasti.

Voimme myös toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan pitemmän vaelluksen UKK-puistossa kokeneen eräoppaan kanssa. Vaelluksella tarvittavat varusteet (ei henk.koht. vaatteet) sisältyvät tällöin kokonaisuuteen. Tällaisella 2-3 päivän vaelluksella saa todellisen käsityksen UKK-puiston monipuolisesta luonnosta sekä siitä, mitä on asua ja olla pitempää aikaa erämaassa. Kannattaa ottaa kamera mukaan …

Saariselkä tarjoaa paljon tutustuttavaa myös omin päin. Retkeilyreittejä on lukemattomia ja internetistä löytyy paljon tietoa eri reiteistä. Muista kuitenkin pysyä aina merkityllä reitillä!

Kesän yksi ehdottomia vierailukohteita on aito savusauna ja tunturipuro. Tätä yhdistelmää yöttömänä yönä ei voita Lapissa mikään. Myös erilaisien kalaretkien suunnittelussa voimme olla avuksi. Kerromme näistäkin kaikista vaihtoehdoista kysyttäessä lisää…

Kaikista yöttömän yön erilaisista mahdollisuuksista kerrotaan Facebook-sivuillamme lisää. Myös lähettämällä sähköpostia vastaamme mielellämme kysymyksiin ja tarvittaessa räätälöimme juuri teidän toivomaanne tekemistä juuri teidän ryhmänne toiveiden mukaan!